Oxi of Nai?

Nog voordat mijn wekker van 5:45 afgaat hoor ik mijn naamgenoot buiten al eeuuh ‘roepen’… Het is hier een uurtje later dan in Nederland dus wel even wennen dit tijdstip. Ik heb met de waterfiets verhuurders van Markos place afgesproken dat ik ‘s ochtends een bootje mag pakken. Zij vertellen mij dat het in tijden niet zoveel geregend heeft en het waterniveau dus abnormaal hoog staat. De ijsvogel zit hier normaal op de rotsen en is nog niet gezien, de strandjes liggen nog diep onder het water. Vorig jaar gaven ze in Oost-Kreta al aan dat dit het wilde westen was qua geweren en volgens mij klopt dit, ik heb bijzonder weinig buizerds, gieren of andere soorten gezien tegen de blauwe hemel. Zelf hebben we voor het eerst een onweersbui in Griekenland meegemaakt maar onze vakantie werd er niet minder om, kleine zwartkoppen, dwergaalscholvers, dodaars en andere soorten heb ik gespot. Mede dankzij de pauwenwekker was ik er tijdig bij of ik het soms wilde of niet…

Klik hier

Pauw